Περιγραφή

Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα ν’ αφιερώσω το βιβλίο αυτό στους πονεμένους, στους αρρώστους, στους κατατρεγμένους.

Όχι, δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό, αφού δεν άφησαν καμιά γωνιά της γης να μην τρέξουν και να ανακουφίσουν τον πόνο.

Το μόνο που έχω να κάνω, είναι να ενώσω την προσευχή μου μαζί με τις δικές τους προσευχές, προς τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, για κείνους που ακόμα δεν έχουν επισκεφθή, και να Τους θερμοπαρακαλώ να καταφθάσουν και να τους φέρουν την παρηγοριά και την ελπίδα.

Ω, τι πέλαγος αγάπης ξεχύνεται από τον ζωντανό Άγιο Ραφαήλ! Επισκέπτεται όλα τα κράτη, χιλιάδες άνθρωποι κατέφθασαν κι’ ομολόγησαν με παρρησία, πως τους επισκέφθηκε, τους χάρισε την υγεία της ψυχής και του σώματος, τους προσκάλεσε στο Μοναστηράκι Του, λέγοντας πως η κατοικία Του είναι στην Θερμή της Μυτιλήνης. Θαυματούργησε στα πέρατα της οικουμένης.
Τόμους ολόκληρους έγραψε με τα θαύματά Του, που δεν είναι δυνατόν να γραφούν στο χαρτί.

Στις επισκέψεις Του άπειρες φορές Τον είδαν πολλοί Χριστιανοί να φορεί λευκή ιατρική μπλούζα. Πολλές φορές έπαιρνε μαζί Του τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη, που κι’ Εκείνοι θαυματουργούν καταπληκτικά.

« Όπου επλεόνασεν η αμαρτία υπερεπερίσσευσεν η Χάρις».

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που η αμαρτία δημιούργησε, σκύβει ο ουρανός στη γη να βοηθήσει την κουρασμένη ανθρωπότητα.

Έστειλε ο Θεός το γιγαντιαίο πνευματικό ανάστημα του Αγίου Ραφαήλ, έστειλε τον Άγιο της αγάπης, για να χύσει βάλσαμο στη βασανισμένη μας τη γη, που οι άνθρωποι έχασαν το χαμόγελό τους.

Ακούς να λένε συχνά:

«Έχω μια ανεξήγητη μελαγχολία, έχω ψυχολογικά, δεν έχω ενδιαφέρον για τη ζωή, το νευρικό μου σύστημα κλονίστηκε πιά».

Και ο καρκίνος θερίζει την ανθρωπότητα.

Δεν μένει πια παρά ο σημερινός άνθρωπος να στραφεί προς την Πηγή της Ζωής και να αντλή δύναμη από τον Δυνατό που είναι το Φως και η Ζωή «η ζωοποιούσα τα πάντα».

ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ