Περιγραφή

Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς διψά ο σημερινός άνθρωπος ν ’ανατείλει το Φως της Αλήθειας. Ν΄ αγγίσει η θεσπέσια ακτινοβολία της αγάπης, να φυγαδεύσει τη θλίψη και να σταλάξει η ελπίδα στην ταραγμένη του ψυχή.

Στην εποχή μας που φυσούν πολλοί άνεμοι και τόσο σφοδροί και βυθίζονται οι άνθρωποι σε βαθύ ψυχικό πόνο, που έχουν ξεχειλίσει τα δάκρυα κι’ έχει σβήσει το χαμόγελο, είναι καιρός πια να δεχτούν το λυτρωτικό μήνυμα, να έλθει η χαρά στην πικραμένη μας την γη.

Η πανσοφία του Δημιουργού, γνώριζε πως στη δική μας τη γενιά θα σκοτεινιάσουν οι ορίζοντες και πως πρέπει ν’ ανατείλει Θεία πνοή για να σκορπίσει στον κόσμο το χαμόγελο της αγάπης, να διαλύσει τα σκοτάδια, να λειώσουν οι πάγοι απ’ τις καρδιές.

Δοξασμένο το όνομά Του που σήμερα ανάμεσα στους λαούς έστειλε το γιγαντιαίο Ανάστημα του Αγίου Ραφαήλ, και με την Θεία Του ακτινοβολία ζωντανεύει ελπίδες με τον ωκεανό της Αγάπης Του, που ξεχύνεται παντού και σταλάζει την ουράνια δροσιά στους διψασμένους της γης. Με την πανίσχυρη κι’ ακατάβλητη δύναμή Του, στηρίζει τους κλονισμένους, τους θλιμμένους, τους πονεμένους, και μεταβάλλει τον πόνο σε χαρά.

Γλυκύτατε Θεέ, Σ’ ευχαριστούμε που στον πλανήτη μας έστειλες τον ζωντανό Άγιο Ραφαήλ που βρίσκει μύριους τρόπους να βοηθήσει την ανθρωπότητα.

Ώ, τι θαυμαστά μηνύματα!

Πόσες ελπίδες ζωντανεύει η χάρη του Αγίου Ραφαήλ, τι ομολογίες καταφθάνουν από παντού, από όλη την οικουμένη!