Περιγραφή

Τι ευγενικώτερο, ωραιότερο και μεγαλειωδέστερο από το ν’ αγαπήσει κανείς, να ποθήσει και να στρέψει τα μάτια της ψυχής του εκεί που ανατέλλει το Φως, η ζωή, η χαρά, η ειρήνη, η απέραντη ευφροσύνη και αγαλλίαση κατά την πορεία της εδώ ζωής του? Τι γλυκύτερο να στρέφει τη σκέψη του στην Αιωνιότητα και να προγεύεται την Βασιλεία των Ουρανών;

Οι Άγιοί μας υπήρξαν οι σοφότεροι των σοφών. Καταυγάστηκαν τόσο από το Άκτιστο Φως, που λούστηκε η ύπαρξή Τους μέσα σ’ Αυτό. Περιφρόνησαν τις ανωφελείς μέριμνες του κόσμου τούτου και ανέβηκαν τόσο ψηλά, που δίνουν το χέρι στους αδύνατους, τους ταλαιπωρημένους, και στηρίζουν παραλελυμένα γόνατα.

Μένω έκθαμβη για την τόση αγάπη, την επιρροή που ασκεί ο θαυμαστός Άγιος Ραφαήλ στις ψυχές των ανθρώπων, ο Φωστήρας που έλαμψε σε όλη την οικουμένη. Η συγκίνησή μου είναι αφάνταστα μεγάλη όταν βλέπω να καταφθάνει πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον τόπο του μαρτυρίου των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και να μου διηγούνται τις τόσες εμφανίσεις Τους και θεραπείες που γίνονται, που όσους τόμους κι’ αν γράψω, δεν είναι κατορθωτό να συμπεριληφθούν.

Με την απέραντη, ανεξάντλητη και φλογερή Του Αγάπη ο Άγιος Ραφαήλ αγκαλιάζει το σύμπαν.

Είναι πολύ κοντά στις ασθένειες, στα δύσκολα προβλήματα των ανθρώπων, στα χτυποκάρδια των σπουδαστών συμπαραστέκεται και ομολογούν πολλοί φοιτηταί πως τους βοήθησε την ώρα που βρισκόταν σε απόγνωση.

Ευγενία Κλειδαρά