Περιγραφή

Πόση παρηγοριά,  και τι προστασία βρήκαν οι σημερινοί άνθρωποι του καιρού μας! Αλλά δεν είναι δυνατόν να συλλάβει κανείς το μέγεθος της χάριτος,  την εξουσία,  που ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ο Χριστός χάρισε στον Άγιο Ραφαήλ,  που ακατάπαυστα τρέχει με την συνοδεία Του τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη και φέρνει την παρηγοριά και την ελπίδα στη διψασμένη μας τη γη.

Πόσες καρδιές παρηγορήθηκαν, πόσες οικογένειες καταφθάνουν που ελεήθηκαν! Διαρκώς τρέχει ο Άγιος της Αγάπης στους πονεμένους λαούς της γης,  που τους θερίζει η θλίψη και φέρνει τη χαρά ο Αγγελιοφόρος του Ουρανού.

Ώ Θεέ μου,  τι είναι αυτά τα θαυμάσια και Θεία μεγαλεία! Άγιοί μου,  που με του νου και τις αισθήσεις δοθήκατε στον ζωντανό και αληθινό Θεό,  στη δικαιοσύνη και το θέλημά Του και μισήσατε κάθε αδικία,  πόσο αγαπήσατε την Αγιότητα!

Θαυμαστέ Άγιε Ραφαήλ,  που η Αγάπη Σου φθάνει στα πέρατα της οικουμένης και μετατρέπεις τον πόνο και τη θλίψη σε χαρά,  κλίνω γόνυ σώματος και ψυχής μπροστά στην μεγαλοσύνη Σου.  Εσύ που έγινες συνεργός του Θεού,  όπως λέει ο Απόστολος Παύλος  «Θεού γαρ εσμέν συνεργοί» και η ακτινοβολία Του αντανακλούσε μέσα Σου,  η χάρη Σου ας μην αφήσει κανέναν πονεμένο κι’ απομακρυσμένο από την Πηγή της Ζωής.

Η γη γονάτισε απ’ τον πόνο,  ας πλησιάσουν όλοι στο Φως,  για να νοιώσουν τη χαρά στη ζωή.

Ευγενία Κλειδαρά