Περιγραφή

Η αστείρευτη Αγάπη του θαυματουργού Αγίου Ραφαήλ ξεχύνεται σ’ ολόκληρη την οικουμένη . . .

Συνέχεια καταφθάνουν οι ευεργετημένοι να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους και άλλοι γράφουν τα καταπληκτικά θαύματα που τόσο πολλά ποτέ δεν έγιναν. Τρέχει ακατάπαυστα με την συνοδεία Του τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη παντού για να βρίσκονται κοντά στον πόνο, να σκουπίσουν δάκρυα, να σώσουν. Τρέχει να μεταβάλει την ψυχική οδύνη σε χαρά και φέρνει την αναγέννηση. Με πόση συντριβή ομολογούν οι ευεργετημένοι πως άλλαξαν τρόπο ζωής.

Η συγκίνηση που με διακατέχει είναι μεγάλη.

Στην κρίσιμη αυτή εποχή, που ο πόνος έγινε σε κάθε άνθρωπο σύντροφός του, στοχάζεται ο Άγιος της Αγάπης την οδύνη, τους κόπους και μόχθους, τους υπεράνθρωπους αγώνες του πονεμένου σημερινού θνητού.

Ο βαθυστόχαστος Πατέρας της Εκκλησίας, με το αθάνατο σάλπισμα της Αγάπης Του, συνεχίζει να διασαλπίζει τα μεγαλεία του Θεού και φέρνει νεκραναστάσεις ψυχής και σώματος. Βρίσκεται κοντά στον ταλαιπωρημένο άνθρωπο.

Η φλόγα, το ιερό πάθος της Αγάπης Του, συνεχίζει να διαλάμπει σήμερα και ο Ουρανός και η γη χαίρουν και σκιρτούν από αγαλλίαση.

Ο σημερινός ο κουρασμένος θνητός έχει μεγάλη παρηγοριά, δεν είναι μόνος, φθάνει να πιστεύει και η πίστη του βρίσκει ανταπόκριση.

Ευγενία Κλειδαρά