Ευλογείτε.

Έχουμε λάβει γράμματα από σας όπως το παρακάτω:

“Σήμερα 22/06 στη Λ. Μαραθωνος στο Γέρακα Αττικής με πλησίασαν 2μοναχες λεγοντας μου ότι είναι από τη μονη του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης,όπου φιλοξενούν 28 παιδιά με ειδικές ανάγκες για να μου δώσουν ένα κομποσκοινι και ένα σταυρό που δίνουν σε όσους συναντουν… είπα ότι δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα γιατί είμαι άνεργη,τότε πήρε την εικόνα και και τα χρήματα που της είχα δώσει  και έφυγε…”

Γνωρίζουμε παρόμοια περιστατικά με κάποιες κυρίες που ντύνονται μοναχές οι οποίες χρησιμοποιούν το όνομα του Μοναστηριού για να πουλήσουν διάφορα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διότι δεν γνωρίζουμε ποιες είναι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερώσετε την αστυνομία και να το διαδώσετε και σε άλλους για να μην εξαπατούνε τους πιστούς αλλά και να μην σπιλώνουν το όνομα του Μοναστηριού των τόσο μεγάλων μας Αγίων. Είναι ντροπή.

Οι μοναχές του Αγίου Ραφαήλ τηρούν το τυπικό που άφησε η αείμνηστη κτίτωρ και πρώτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά και το οποίο είναι να είναι οι μοναχές έγκλειστες στην Ιερά Μονή και να μην βγαίνουν από το Μοναστήρι παρά μόνο για θέματα σοβαρής κατάστασης της υγείας τους.

Οι Άγιοι να είναι μαζί σας,

Ευλογείτε